Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Καλοκαιρινές κυκλοφορίες

1. WORKFARE


«(…) Οι νέοι μας αποφοιτούν από τα λύκεια και τα πανεπιστήμια με ελάχιστη τεχνογνωσία (skills). Προτείνω όλοι οι νέοι και οι νέες από 17-23 ετών να ενταχθούν σε προγράμματα μαθήτευσης (apprenticeship) στα εργοστάσια και τις βιομηχανικές μονάδες της χώρας (όχι σε γραφεία) για δύο καλοκαίρια. Με αμοιβή μόνο χαρτζιλίκι για οδοιπορικά και φαγητό. Έτσι θα αποκτήσουν κάποιες χρήσιμες δεξιότητες και θα καταλάβουν “τι θα πει δουλειά”».
Πέτρος Δούκας (πρώην υφ. Οικονομικών), «Get Greece Back to Work. 90+ προτάσεις για ένα Ελληνικό New Deal»

Είστε άνεργος/η και παρ' όλα αυτά νοιώθετε ότι δουλεύετε συνεχώς για το αντίστοιχο του επιδόματος που δε δικαιούστε; Αναρωτιέστε που θα πάει αυτή η κατάσταση με την υποτίμηση της ζωής μας, δεν πιστεύετε στο παραμύθι της ανάπτυξης αλλά δεν γνωρίζετε και μέχρι που φτάνει ο πάτος; Υποψιάζεστε ότι η κρίση δεν αποτελεί μια συνωμοσία των αφεντικών, αλλά μια απάντηση στις ανταγωνιστικές κινήσεις μας; Συνεχίζετε να επιμένετε στην προλεταριακή χρησιμότητα του όρου "άρνηση εργασίας"

Το workfare έφτασε και στην Ελλάδα της κρίσης και θα σας προσφέρει μια πρώτη πυξίδα στο να αντιληφθείτε τον δρόμο που ζητάνε από μας να διανύσουμε τα αφεντικά. Έναν δρόμο στρωμένο με την καταναγκαστική εργασία ανέργων, αλλά γεμάτο με χαμογελαστές διαφημίσεις "ωφελούμενων", "κοινωφελούς εργασίας", "πρακτικής άσκησης", "εθελοντισμού" και "επιταγών εισόδου στην αγορά εργασίας".

Μπορείτε να το διαβάσετε στο διάλειμμα ανάμεσα στην κατάρτιση και την πρακτική άσκηση, αν ανήκετε στους δεκάδες χιλιάδες νέων κάτω των 29 που αλίευσαν το φετινό καλοκαίρι από τις λίστες του ΟΑΕΔ οι φιλεύσπλαχνες ελληνικές επιχειρήσεις ή στην παραλία αν έχετε μόλις τελειώσει την 5μηνη "κοινωφελή εργασία" κι έχετε ακόμα κάποια φράγκα τα οποία σας τα έδωσαν μετά από γκρίνια και κινητοποιήσεις τον χειμώνα που μας πέρασε.

Μια έκδοση της συνέλευσης για την κυκλοφορία των αγώνων που μπορείτε να την διαβάσετε ηλεκτρονικά εδώ


2. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ OCCUPY ΣΤΙΣ ΗΠΑ


“Το occupy ανακάλυψε αυτήν ακριβώς τη μορφή μαχητικής οργάνωσης του αγώνα όπου ακούστηκαν κι έγιναν ορατές χίλιες διαφορετικές ανάγκες και χίλιες διαφορετικές αρνήσεις”.
Η έκδοση αυτή είναι μια συλλογή κειμένων που αποτέλεσε το πέμπτο τεύχος της επιθεώρησης insurgent notes, που εξέδωσε η ομώνυμη συλλογικότητα στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2012. Στα κείμενα που μεταφράστηκαν εδώ, πρωταγωνιστές του κινήματος από τις διάφορες πόλεις καταθέτουν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες αυτού του κινήματος και προσπαθούν να μιλήσουν τόσο για τη σημασία του, όσο και για τις ανεπάρκειες του. Επειδή ωστόσο πρόκειται για ένα εξαιρετικά πολύμορφο και πολυσύνθετο κίνημα, που ενέπλεξε στις διαδικασίες του πολλά διαφορετικά συλλογικά υποκείμενα και επειδή πρόκειται για μια χώρα που συμπυκνώνει όλες τις αντιθέσεις του παγκόσμιου καπιταλισμού, το βιβλίο είναι άνισο και ανομοιογενές. Εξαιρετικές αναλύσεις συνυπάρχουν με πιο αδύναμες, και πλούσιες σε ιδέες και πρακτικές περιπτώσεις καταλήψεων συνυπάρχουν με πιο παραδοσιακά και ιδεολογικά σχήματα. Η ανομοιογένεια αυτή αποτελεί αντανάκλαση τόσο της συνθετότητας των αντικειμενικών συνθηκών που επικρατούν σε κάθε πόλη που αναπτύχθηκε το Occupy, όσο και των υποκειμενικών παραγόντων ανάπτυξης του κινήματος.

Από τον πρόλογο της έκδοσης
 Μια συλλογή από διηγήσεις συμμετεχόντων στο αντίστοιχο κίνημα των πλατειών που ταρακούνησε τις ΗΠΑ πριν 2 φθινόπωρα. Αν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας στα μέσα στο παγκόσμιο πλήθος που κατέλαβε δημόσιους χώρους τα τελευταία δυο χρόνια και κάρφωσε τις πρώτες του χαώδεις, ασαφείς αλλά και γεμάτες συν-κίνηση λέξεις στον αιώνα της πραγματικότητας που μόλις ξεκίνησε, τότε έχετε να μάθετε και να απορρίψετε πολλά από αυτά που δοκίμασαν τα "αμερικανάκια".

για περισσότερα εδώ

3.ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ


Αυτή η έκδοση αποτελεί μια λίγο-πολύ συλλογική εργασία κάποιων πολιτικοποιημένων εργαζομένων, που ξεκίνησε σαν μια σειρά παρουσιάσεων στα πλαίσια της Συνέλευσης για την Kυκλοφορία των Αγώνων (ΣΚΥΑ), με αρχικό στόχο να καταλάβουμε σε τι συνίσταται αυτή η κατάσταση, που μόλις είχε αρχίσει να δείχνει τα πρώτα σημάδια της. Εστιάσαμε λοιπόν στο ζήτημα της κρίσης του δημόσιου χρέους. Πολύ γρήγορα ωστόσο καταλάβαμε ότι μέσα σ’ αυτή την έννοια περικλείονται σχέσεις διαμορφωμένες ιστορικά από κοινωνικούς αγώνες, κι όχι απλώς κάποια μαθηματικά σύμβολα (αριθμοί, ποσοστά, διαγράμματα και γραφικές παραστάσεις), που θα μπορούσαμε να τα προσεγγίσουμε με τα ακαδημαϊκά “οικονομικά”. Αναγκαστήκαμε λοιπόν να ξαναδούμε τη μακρά διαδρομή του ελληνικού καπιταλισμού τα τελευταία 40 χρόνια και να το κάνουμε αυτό όχι απλώς μελετώντας αριθμούς, νομοσχέδια, κρατικούς προϋπολογισμούς κλπ, αλλά κυρίως μελετώντας τους αγώνες των από κάτω, που είχαν σαν αποτέλεσμα τους συγκεκριμένους αριθμούς, τα συγκεκριμένα νομοσχέδια και τους συγκεκριμένους προϋπολογισμούς. Είναι μια μέθοδος αυτή σε απόλυτη αρμονία με τον τρόπο που παρεμβαίνουμε θεωρητικά και πρακτικά στο ανταγωνιστικό κίνημα.

Από τον πρόλογο της έκδοσης
Ο πολυγραφότατος και πάντα ακούραστος σύντροφος Hobo κωδικοποιεί 40 χρόνια διαχείρισης του ελληνικού χρέους και προσπαθεί να απομυστικοποιήσει το λεξιλόγιο των αφεντικών. Υποστηρίζοντας ότι το δημόσιο χρέος είναι αποτέλεσμα μιας ταξικής μάχης που συνεχίζεται και δεν θα λυθεί μέσω διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους ηγέτες ή μέσω νομισματικών αλλαγών, αλλά εκεί που γεννήθηκε: στους  δρόμους και στις συγκρούσεις μας απέναντι στο κεφάλαιο.

δείτε κι εδώ

2 σχόλια:


  1. Σκέφτεστε πώς να πάρετε το πρώην σας πίσω; Το Kwaletemple@gmail.com είναι το καλύτερο μέρος για να επικοινωνήσετε μαζί σας και να πάρετε την πρώην πίσω σας χωρίς καθυστέρηση ... Kwaletemple@gmail.com έφερε τον σύζυγό μου σε μένα μετά από την περίοδο των 24hours. οπότε αισθανθείτε ελεύθερος να πάρετε τον εραστή σας πίσω από το Dr.Kwale ορθογραφία μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφέρθηκε παραπάνω ή τι είναι-app του στο +2348056141089

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επιστροφή μαζί με τον πρώην σας είναι μια πολύ δύσκολη πρόκληση και το αποτύχα πολλές φορές αφού ο αρραβωνιαστικός μου έσπασε μαζί μου. αλλά αφού έχω διαβάσει για το ξόρκι αγάπης του ναού Kwale και αποφάσισα να έρθω σε επαφή μαζί του και όταν απάντησε το ταχυδρομείο μου ανακάλυψα ότι ήταν τόσο εύκολο για μένα να πάρω τον αρραβωνιαστικό μου πίσω μέσα σε 48 ώρες. Έτσι πήρα το αρραβωνιαστικό μου πίσω στο kwaletemple@gmail.com whats-app του στο +2348056141089.

    ΑπάντησηΔιαγραφή