Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Συζητώντας για το Occupy στο Greece

Πέρασαν μόλις 2 χρόνια από την παγκόσμια άνοιξη του 2011. Από την Τυνησία, την Αίγυπτο την Λιβύη το μικρόβιο της εξέγερσης των πλατειών μαζών πέρασε σε όλο τον αραβικό κόσμο, διέσχισε τη Μεσόγειο και μόλυνε Ισπανία, Ελλάδα φθάνοντας μετά από λίγους μήνες στην καρδιά του δυτικού κτήνους, στις ΗΠΑ.

Το κίνημα "Occupy Wall Street" σάρωσε σαν τυφώνας την αμερικάνικη επικράτεια και έσβησε μετά από μεγάλης κλίμακας καταστολή και κάτω από το βάρος των εσωτερικών του αντιφάσεων. Όπως και στην Ελλάδα με τις πλατείες η διερεύνηση των χαρακτηριστικών του κινήματος, των προοπτικών του και των ριζοσπαστικών ανακατατάξεων που επέφεραν δεν είναι μια ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος συζήτηση. Αποτελεί μια διαδικασία αυτοανάλυσης των δυναμικών και των ορίων της ταξικής πάλης σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις διαφοροποιήσεις της στην κάθε επιμέρους εμφάνιση της. Η κριτική υπεράσπιση του occcupy και των πλατειών αποτελεί μια θέση μάχης μέσα στον ζόφο της κινηματικής ύφεσης. Το επόμενο βήμα προς την ταξική ανασύνθεση και την προλεταριακή έφοδο προς τον ουρανό θα συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησαν αυτά τα κινήματα.

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου με τίτλο “Το κίνημα occupy στις ΗΠΑ” από την συλλογικότητα Insurgent Notes, η Συνέλευση για την Κυκλοφορία των Αγώνων θα πραγματοποιησεί βιβλιοπαρουσίαση με ταυτόχρονη παρουσία αγωνιστή-συμμετέχοντα στο κίνημα Occupy New York την Τετάρτη 27/11 στις 19:00 στην ΑΣΟΕΕ. Να 'ρθείτε, αφού ακούσετε και μια πανκ εκπομπή εμπνευσμένη από τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται το βιβλίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου