Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

Περιμένοντας τους λυκανθρώπους

Παρασκευή και 13, πανσέληνος. Σωτήριον έτος 2014. Ξύπνημα. Πρωινό. Mail, facebook.

Τηλέφωνο νο 1: Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. Αξία εργασίας που έχω παραδώσει και δεν έχω πληρωθεί 1500 ευρώ. Καθυστέρηση μέχρι 9 μήνες μετά την παράδοση της εργασίας. Απάντηση: Αλλάζει το σύστημα των πληρωμών, πρέπει να εκπαιδευτεί ο καινούριος υπάλληλος, από την άλλη εβδομάδα θα αρχίσει να ανακινείται η διαδικασία με αργούς ρυθμούς. Τα λεφτά θα τα πάρετε δεν ξέρουμε πότε, κάντε υπομονή. Προσωπικά εκτιμώμενη ρεαλιστική προοπτική μερικής πληρωμής: Μέσα Ιούλη.

Τηλέφωνο νο 2: Διαχειριστική Αρχή Υπουργείου Πολιτισμού, υπεύθυνη για την ομαλή λειτουργία των κοινωφελών προγραμμάτων στον τομέα του πολιτισμού. Αξία εργασίας που δεν έχω πληρωθεί: 1100 ευρώ. Καθυστέρηση 6μιση μήνες μετά τη λήξη της εργασίας. Απάντηση: Ο άμεσος εργοδότης δεν απαντάει στα τηλέφωνα για να παραδώσει το έγγραφο που χρειάζεται για να προχωρήσει η διαδικασία της αποπληρωμής της β δόσης. Τα λεφτά θα τα πάρετε δεν ξέρουμε πότε, κάντε υπομονή. Προσωπικά εκτιμώμενη ρεαλιστική προοπτική μερικής πληρωμής: τέλη Αυγούστου.

Δεν πιστεύω (προφανώς) στους θεσμούς, δεν ελπίζω (δυστυχώς) στους συνδικαλισμούς. Το μόνο που ελπίζω πλέον είναι από μοναχικός κοινωνικός εργάτης της μητρόπολης να μετατραπώ το βράδυ σε λυκάνθρωπο. Θα έχω πολλά (μικρο)αφεντικά για να κατασπαράξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου